Nederlands - English - Deutsch - Francais - Espagnol - Italiano

Opleidingen

Ausbildungsinstitut Meditation des Tanzes - Sacred Dance

Friedel Kloke - Eibl biedt zelf geen opleidingen Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance meer aan. De ”Lehrbeauftragten”: Carin Schreiber-Müller, Heidi Hafen, Holger Ulatowski, Linde Steyer, Marianne Baumann en Marielle van Beek - de Vos geven in naam van het opleidingsinstituut op verschillende plaatsen in Nederland, Duitsland en Zwitserland een driejarige opleiding.

 

Mariëlle van Beek-de Vos


Het basisjaar dat van start ging vanaf 2020 krijgt wegens  de covid-19 pandemie andere data.
De nieuwe data worden kortelings gepubliceerd
Er start een basisjaar en opleiding Meditation des Tanzes in Kleve/Duitsland en in het Nederlands, met Mariëlle van Beek-de Vos.
De inschrijvingen zijn geopend.

 

Doelstelling

Mensen begeleiden, die zich intensief met de beleving en de inhoud van Meditation des Tanzes - Sacred Dance willen bezighouden. De basis is de ”3-Stufenweg”,gebaseerd op de positieleer van het klassiek ballet, door Bernhard Wosien ”Meditation en croix” genoemd. Het is een weg tot persoonlijke ontwikkeling en bewustwording in en door de dans.
De deelnemers zijn na afronding van de opleiding bevoegd dansen aan te leren en daarmee verschillende thema's vorm te geven. Ze mogen het begrip ”Meditation des Tanzes - Sacred Dance” gebruiken onder voorwaarde dat ze iedere 2 jaar minstens twee weekenden of een langere termijn bijscholen.

 

 

Voorwaarden

Een basiscursus bij Friedel Kloke-Eibl of een van de ”Lehrbeauftragte” van het opleidingsinstituut gevolgd hebben.
Na 2 jaar kan de deelnemer in overleg met de”Lehrbeauftragte” beslissen het 3e jaar te volgen.
De deelnemer krijgt een certificaat na afronding van het 3e jaar.
De deelnemer krijgt een diploma als het derde jaar wordt afgerond met een scriptie.

 

 

Inhoud

1e opleidingsjaar: symboliek van het getal 4 en de 1e positie: kruis en cirkel, de 4 temperamenten, elementen, jaargetijden en jaarfeesten, het kruis en de vijfster
2e opleidingsjaar: symboliek van het getal 7 en de 2e positie: de 7 planeten, dansend biddend, het labyrinth en een ritueel
3e opleidingsjaar:symboliek van het getal 12 en de 3e positie: dierenriemtekens, ritueel, inwijdingswegen en een danscyclus van Bernard Wosien.

 

 

Vakken: Meditation des Tanzes ~ Sacred Dance, klassiek ballet en meditation en croix, volksdans, muziek, filosofische achtergronden, getallensymboliek, didaktiek en methodiek, lichaams- en ruimtebewustzijn, thema's vormgeven, dansnotatie.